Xpeng Motors, een Chinese rivaal van Tesla, wil ten minste $ 500 miljoen aan financiering en afzonderlijk kijken naar een openbare vermelding, mogelijk in de Verenigde Staten, de CEO Hij Xiaopeng vertelde CNBC op woensdag.

Opgericht in 2014, is het een van de vele bedrijven voor elektrische auto’s die de afgelopen jaren zijn ontstaan, terwijl Beijing doorgaat met zijn streven naar zogenaamde nieuwe energievoertuigen.

Xpeng begon in december met de levering van de G3 SUV – de eerste auto aan consumenten in China. Het heeft een basisprijs van 227.800 yuan ($ 33.916).

Met betrekking tot CNBC op het Boao-forum in China zei hij dat de fabriek – die eigendom is van een andere autofabrikant genaamd Haima – de productie heeft verhoogd van 1.000 voertuigen tot minstens 3.000 per maand. De CEO zei dat het zijn doel is om in juli 10.000 auto’s af te leveren.

Uiteindelijk wil Xpeng Motors 1.000 van de SUV’s per week kunnen produceren en dit jaar 40.000 produceren.

Ter vergelijking: Tesla produceerde alleen al in het vierde kwartaal 86.555 voertuigen, hoewel de Amerikaanse autofabrikant ongetwijfeld meer modellen produceert en sinds 2003 in bedrijf is.

Xpeng maakt zich ook op voor de lancering van een nieuwe auto met de codenaam E28 op de Shanghai Auto Show volgende maand. Verwacht wordt dat het in de buurt komt van Tesla’s Model 3.

Hij vertelde CNBC dat het in het midden van een bereik van $ 25.000 tot $ 50.000 zou worden verkocht, met de definitieve prijzen die tegen het einde van het jaar bekend moeten worden gemaakt. Het zal zendingen starten in 2020.

Met deze intensieve expansie zei hij dat het bedrijf zou kijken om meer geld te verzamelen.

“We kijken actief naar de volgende ronde van fondsen”, vertelde de chief executive CNBC, eraan toevoegend dat het $ 500 miljoen of meer zou zijn in zowel aandelen als schulden.

Het geld zou worden gebruikt om de productie op te voeren, ook in de eigen fabriek die het momenteel aan het bouwen is. Hij zei dat het in het tweede kwartaal van 2020 voltooid zal zijn en dat het op grote schaal auto’s gaat produceren.

Tot nu toe heeft Xpeng Motors $ 1,3 miljard aan financiering opgehaald, volgens gegevens van Crunchbase, met donateurs waaronder e-commerce gigant Alibaba en Foxconn.

Hoewel de volgende financieringsronde waarschijnlijk van de particuliere markten komt, zei hij dat een beursintroductie (IPO) misschien niet ver weg is.

“Ja, we hebben wel IPO-plannen, we staan ​​open voor een vermelding in het buitenland of thuis in China, we willen ons eerst richten op het opbouwen van onze onderneming voordat we de IPO overwegen”, vertelde hij aan CNBC.

“De auto-industrie is kapitaalintensief en heeft tegelijkertijd een strikte vereiste voor werking en efficiëntie.We willen ons concentreren op het verkrijgen van meer bestellingen en het leveren van de auto’s dit jaar en volgende, voordat we gaan nadenken over het openbaar worden.”

Hij voegde eraan toe dat, terwijl een definitieve locatie voor de openbare aanbieding nog niet is vastgesteld, een U.S-vermelding waarschijnlijk eerder zal plaatsvinden op het vasteland.

“We zijn op de schutting voor de VS en de notering van de technische raad, voor Xpeng hopen we beide te doen.” “Techboard is een goede optie, we zullen het blijven volgen.” Het is mogelijk dat onze VS-lijst eerder zal plaatsvinden, “zei Xiaopeng. .

‘Techboard’ verwijst naar een Nasdaq-achtige noteringslocatie in Shanghai die gericht is op het aantrekken van hoogtechnologische bedrijven.

Als Xpeng Motors in de VS op de lijst staat, zou het in de voetsporen treden van de rivaliserende producent van elektrische voertuigen, NIO, die vorig jaar op de New York Stock Exchange openbaar werd.